dingser

Her er mine to siste dingser med LED lys. Enda en av Zip light og denne har hvitt lys og en annen form på plastikk delen som distribuerer lyset. Den fungerer også til å holde i når man beveger glidelåsen.

Men så til en annen sak som har rødt deksel /lys og er en «Clip on type» til å feste på klær eller steder for sikkerhet. Den har 3stk dioder og en krets som styrer de med to moduser. Fast lys og blinkende!

Denne er litt mer solid laget enn Zip typen og konstruksjonen er lukket med 4 skruer som sitter passe godt. Det er bra presisjon så denne kan nok tåle litt fuktighet og er litt mer sikker for lett regn. Lokket har god presisjon og konstruksjon. Jeg savner litt forseglede dingser som er vanntette. Denne er likevel veldig artig og interessant for sikkerhet.  Det er alltid interessant med ting for sikkerhet og siden prisen er lav så er det ok nok.

Hvitt lys er mange ganger bedre for å bruke når man skal lete etter ting for det er mye lettere for øyet å fokusere i hvitt lys. Rødt er bedre i mørket for ditt nattsyn men lyser ikke like langt. Det røde lyset fra denne vil lyse godt nok for å bli sett i trafikken. Det røde dekselet har også en viss reflekterende egenskap om den er slukket men refleksjonen kunne vært litt bedre. Det er lett å bytte batterier og jeg liker konstruksjonen med mekanismen. Den har tagger og spor som gjør at den vil kunne tåle en del risting for ikke å dette av. Det er ingen ting løst når man rister på dingsen som igjen er viktig for at man skal kunne ha kontinuerlig og sikkert lys. 2stk CR2032 vil gi lang levetid om kretsen er korrekt. Den veier ikke mer enn 20 gram og avhengig av ermet eller plagg den er festet på så vil den henge greit nok.

Zip light hvit oppdatering

Med hvitt lys så har man bedre lys og litt bedre sikkerhet. Denne er artig og interessant med plastikk/gummi delen som fordeler lyset fra dioden. Ikke sikker på hva dette materialet heter enda.

 

 Hadde de her vært vanntette så ville brukskvaliteten være mye høyere.

Med hvitt lys så vil man ikke miste en ting uten å finne den igjen i mørket. Jeg etterlyser å sette på en reflekterende del på dingsen slik at når den henger på glidelåsen for eksempel så vil du bli sett selv om lyset ikke er på.

Rødt lys oppdatering

 

Rødt lys har som sagt ikke så gode egenskaper på avstander selv om rødt lys har lange bølgelengder. Det er vanskelig å definere også hvorfor og for hva som øyet best oppfatter. Generelt så er rødt lys greit for nattsynet som er velkjent. Det er en ting som jeg synes er spennende og det er hvordan de ulike ting påvirker hverandre for om man har hvit diode med rødt deksel og eller filter så demper dette hvor langt en lykt lyser. Rødt er et bra lys i nærområdet men er også noe som man lett ser på havet og lanterner selv på lange avstander. Dette er avhengig av kraften også selvsagt. Jeg lærte alle signaler og lanterner på styrmannskolen. Lys er meget viktig. Det er også ulikheter med glødepærer og LED! En hvit LED kan etter min kunskap være sammensatt av farger som vi vet og dette kan også påvirke.

 

oppdatering

 

Jeg har et Nikon Coolpics P300 kamera som fungerer meget bra til veldig mange ting. Meget fornøyd! Men det er alltid like moro å se hvordan kamera sliter når det gjelder spesielle farger eller når det prøver å fange riktig farge på lys. Om man bruker rødt lys så blir det mer hvitt. Det hvite lyset fra Zip typen blir på en hvit bakgrunn hvitt med en liten blå/grønn kant rundt. Men om jeg bruker en blå bakgrunn så blir det hvite lyset slik for kameraSmiler 

Moro oppdatering

 

Ett bilde for moro til høyre. Nå er det bare å eksperimentere for som du ser på bildet ovenfor blir den grønne kanten stor på blå bakgrunn og jeg testet at den blir blå på sort bakgrunn. Kun en meget liten grønn kant!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.04 | 08:35

Hi, thank you very much for message and info. Sounds like an interesting one you have there. Please send pictures TrondSAK@SAKhome.com will try to date it. BR

...
19.04 | 04:24

I have a victoria officer suisse.. But dont know what date.. Also the white tabs that are on the side of every knife almost like a toothpick..

...
05.04 | 18:41

It is maybe a compromise related to batches, models, thumb pressure depending on what side, ergonomics, riveting and the very solid design. BR

...
05.04 | 18:32

When in closed position the blade sits deep for protection and construction. Avoids opening by mistanke too. Thank you very much. BR

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE