Aktiv

tips

Mitt beste tips for en god fangst med fiskestang i sjøen er ikke bare å bruke korrekt sluk, pilk eller kroker men mest viktig er at du er aktiv i fiske stilen din. Det gamle tips med bunnsnøre og agn er alltid en klassiker. Det er fullt mulig å få like mye fisk med sluk, pilk og kroker uten agn i det hele tatt.

Det er svært viktig å være aktiv med fiskestangen og benytte rykkende bevegelser. Ha en konstant variasjon i dybde. Dette gjelder for mange typer fisk og man vil få en tiltrekking fra fisk på en langt bedre måte. Det er smart å gå mot bunnen og dra litt opp akkurat i det man treffer bunnen og gjøre pilke bevegelser en liten stund for igjen å dra mot overflaten for så raskt å gå ned igjen. Ett godt tips er også å bestemme hvor raskt pilken går mot bunnen for eksempel for en rykkende bevegelse i hastighet mot bunnen er interessant for fisken. Ved dorging vil plutselige forandringer i hastighet og retning være nøyaktig det øyeblikk som fisken vil bite.  Ved dorging kan det være veldig smart å dra stangen for så å slippe den slik at snøret står stille ett øyeblikk, da vil man kunne få fisk. Noen fisker vil svømme i stim rundt krokene uten å bite men bare nappe men i det øyeblikket du har snøret stille vil de kunne bite på flere på en gang. Makrell og Sei kan i visse tilfeller etter min mening kunne bite på samtidig eller vente på at en biter. Alle vet at makrellen biter villig og på mye men noen ganger er den også spesiell i væremåten.

Man imiterer en fisk sin bevegelse i vannet og pilken, kroken eller sluk skal ligne på hva fisken liker å spise. Det er svært viktig å være veldig aktiv når du fisker. Man vil som sagt tiltrekke mye fisk med en slik stil. Mange vil være mer forsiktig i sin stil men min erfaring er at man går opp, ned, stopper, varierer hastighet og retning. Man kan imitere at en fisk er skadet eller prøver å rømme men det er etter min mening en aktiv fiske stil som overgår alle enkelt-metoder.

Mange vil også tro at masse farger på en regle kan være det beste men også det er ikke tilfellet. Mange ganger vil enkle kroker uten noe på med en pilk i bunnen være bedre. På en pilk er det smart med farger og spesielt øyne som er markerte og gjerne fluoriserende. De enkle krokene kan være svarte. Det hele avhenger i at man er aktiv i stilen. Det er også svært viktig at man fisker på ulike bunn-dyp.

Årstider kan ha innvirkning på farger fisken jakter på og hva den spiser selvsagt. Så være aktiv med havfiske stang og bruk gjerne flere opphengere med enkle kroker eller rett og slett fest en regle på og få fisk.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.04 | 08:35

Hi, thank you very much for message and info. Sounds like an interesting one you have there. Please send pictures TrondSAK@SAKhome.com will try to date it. BR

...
19.04 | 04:24

I have a victoria officer suisse.. But dont know what date.. Also the white tabs that are on the side of every knife almost like a toothpick..

...
05.04 | 18:41

It is maybe a compromise related to batches, models, thumb pressure depending on what side, ergonomics, riveting and the very solid design. BR

...
05.04 | 18:32

When in closed position the blade sits deep for protection and construction. Avoids opening by mistanke too. Thank you very much. BR

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE