På vannet

fuglemerke

Noe som er veldig moro når man er ute på vannet i kajakk eller båt er å se etter ting som er uvanlige i naturen. Bare for en kort tid siden fant jeg et fuglemerke som jeg har levert informasjoner om til det rette stedet. Det tar sikkert litt tid før jeg får svar fra hvilken fugl.

Men for to dager siden fant jeg en ekstra interessant ting på Havsøya som jeg gjenkjente å ha sett før men husket ikke hva det var. Jeg husket etter hvert hva det var men jeg hadde allerede sendt spørsmål til marinbiologi stasjon for å få vite eksakt. Det var en god ide for i informasjonene jeg fikk inneholdt mye interessant å fortelle.

 

Her er litt interessant informasjon som jeg fikk:

 

Det du har funnet er en ryggplate fra en Sepia-blekksprut. Disse dyrene har ikke noe ytre skjelett, men en plate av brusk inne i bakkroppen som ”stiver av” kroppen. Når blekkspruten dør og går i oppløsning – eller blir spist av fisk eller hval – vil ryggplaten være intakt, selv etter at bløtdelene er borte. Sepia-blekksprut er ikke så vanlige i våre farvann, men av og til dukker disse opp. Det er et artig funn, med en god historie bakom.

 

Søk gjerne på Sepia officinalis eller cuttlefish, så finner du bilder av dyret.

 

 

andre siden på sepia skjellet

10.05.2014 oppdatering

I dag fant jeg enda ett Sepia skjell/plate og denne tok jeg med hjem. Det er litt rart at det ser ut som tannmerker på den ene siden av skjellet. Det er 14cm langt og den ene siden er mye hardere enn den andre. Den myke siden har tydelige merker som kan være fra Mink eller et annet dyr men ikke sikker. Fant dette på en padletur til Ærøya idag.

Multiverktøy oppdatering

 

På internett så kan man lese om alle de ulike bruksområdene som Sepia skjellet har. Det er morro må jeg si. Sepia skjell er et multiverktøy. Jeg anbefaler også å lese litt om hvordan det fungerer i blekkspruten.

Fuglemerke oppdatert

Da har jeg fått svar om fuglemerket og det var interessant. Den tilhørte en knoppsvane som ble merket i 14.02.96 i Nibe Limfjorden Jylland. Da veide hun fuglen som var 2 år 8,8 kg.  Om du ser litt i «pictures» sidene mine så finner du litt bilder av knoppsvaner.

Litt artig at denne svanen fant veien til Nidelva ved Hisøy! Fuglemerket har 2stk nummere på men det er ikke nødvendig å vise.

Nytt skjell 15.05.2014

 

Fant et nytt Sepia Skjell i dag på en fisketur med kajakk. Denne lå veldig nærme restene av et gammelt garn. Denne har også tannmerker eller hva som ligner tannmerker. Kan godt være at det er merker fra en fisk, kanskje en hai :) Fortell meg gjerne hva du vet. Det var godt med Sei, Lyr i dag og jeg fikk en ok Torsk også. Det er morro å fiske fra kajakk! Var en sjø-ørret etter sluken også men den slapp.

Oppdatering

Jeg har funnet enda et Sepia skjell men litt mindre format denne gangen. Og egg-kapsel til Rokke! Ser nesten ut som noe fra en science fiction film. Morro er det å rote i fjæra eller å være ute på vannet.

15.09.2021

Picture from a couple days ago, I have had this kayak for many years now and I do not regret having one.

 A kayak can be a formidable tool with many abilities. It gives much freedom to use a kayak. This freedom can only be understood if you try. Many opportunities can be developed with such a tool.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.01 | 15:26

The 120mm continued after the New Ranger. They had Patent and not pat pend. I say pat pend first then patent next. But! Wenger did many variations! :)

...
03.01 | 15:08

The old Ranger 120mm is from 1991, on my 1993 it is pat pend I have seen it on 1991 too and Swissbuck as well! Wenger can be a minefield because of variations

...
03.01 | 15:04

It is a superb question. Wenger used different stamps, some because of european laws. Usually the quality and steel is the same. Which is first? Not sure.

...
03.01 | 14:48

Hi! Sorry for late answer. I have seen many variations with Wenger, please send pic to trondsak@sakhome.com

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE